Sałatka jajeczna z wędzonym pstrągiem

Autor:

Ania321

Osób: 4

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Gluten, Jajko kurze

Danie:

Osób: 4

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Gluten, Jajko kurze


Ocena

4.56/5

Oceń przepis

Ocena

4.56/5

Oceń przepis

Składniki:

  • 1 pstrąg wędzony
  • 1 cebula wędzona
  • 1 puszka soczewicy zielonej
  • 4-5 jajek
  • 3-4 ogórki kiszone
  • 2 łyżki majonezu
  • 1 pęczek natki pietruszki
  • Sól
  • Pieprz

Przygotowanie

Krok 1

Pstrąga dokładnie obrać z ości i wrzucić do dużej miski.



Krok 2

Jajka ugotować na twardo, pokroić w kostkę i dodać do ryby.



Krok 3

Dodać również odsączoną soczewicę, a także cebulę i ogórki pokrojone w kostkę. Wymieszać wszystkie składniki.



Krok 4

Dodać majonez i posiekaną natkę pietruszki. Przyprawić sałatkę do smaku dużą ilością świeżo zmielonego pieprzu i szczyptą soli.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.