Śledź w sosie warzywnym

Smaczne, łatwe i chętnie zjadane przez wszystkich śledzie w pomidorowym sosie warzywnym to gwarancja sukcesu na świątecznym stole.

Osób: 4

Czas: Powyżej 1h

Poziom trudności: Łatwe

Bez glutenu

Danie:

Osób: 4

Czas: Powyżej 1h

Poziom trudności: Łatwe

Bez glutenu


Ocena

4.67/5

Oceń przepis

Ocena

4.67/5

Oceń przepis

Składniki

  • 1 kg solonych płatów śledziowych
  • 10 średnich ogórków konserwowych
  • 6 dużych cebul
  • 2½ łyżki cukru
  • 2 łyżki musztardy sarepskiej
  • 15 łyżek ketchupu pikantnego
  • 10 łyżek oleju
  • 5 ziaren pieprzu
  • 1 liść laurowy
  • 6 sztuk ziela angielskiego
  • 5 sztuk goździków

Przygotowanie

Krok 1

Śledzie moczymy w wodzie przez całą dobę, a następnie kroimy na kawałki. Obraną cebulę i ogórki kroimy na cienkie paseczki, musztardę i ketchup łączymy z cukrem i przyprawami, powoli wlewamy olej, ciągle mieszając.



Krok 3

Na dno szklanego naczynia wykładamy na przemian sos i śledzie.Wstawiamy na noc do lodówki.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.