Sałatka makaronowa z ananasem i pstrągiem

Osób: 2

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego

Ze śmietanką

Danie:

Osób: 2

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego

Ze śmietanką


Ocena

4.50/5

Oceń przepis

Ocena

4.50/5

Oceń przepis

Składniki:

  • 1 ananas świeży
  • 150 g makaronu muszelki
  • 30 dkg pstrąga łososiowego
  • 1 garść roszponki
  • 10 truskawek
  • 10 pomidorków koktajlowych
  • Natka pietruszki
  • Melisa świeża
  • Sól, pieprz
  • Przyprawa do ryb
  • 1 łyżka śmietanki Łaciatej 18 %
  • Olej

Przygotowanie

Krok 1

Pstrąga sole, pieprzę, dodaję przyprawę do ryb i odstawiam na godzinę do lodówki.



Krok 2

Ananasa kroję na pół. Ostrym nożem wycinam niejadalny środek. Następnie wycinam miąższ ananasa i kroję w kostkę.



Krok 3

Makaron gotuję aldente w osolonej wodzie i studzę. Przekładam do miski, dodaję ananasa, truskawki pokrojone i pomidorki.



Krok 4

Rybę zawijam w folię aluminiową i smażę na odrobinie oleju na patelni dosłownie po dwie minuty z każdej strony. Pstrąga odwijam z foli, zdejmuję skórę i dzielę na kawałki. Dodaję do sałatki, dokładam śmietanę, natkę i melisę pokrojoną, doprawiam solą, pieprzem.



Krok 5

Ananasy napełniam sałatką i dodaję roszponkę. Posypuję natką.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.