sernik Bozeny

Autor:

mileneczka5

Danie: Deser

Osób: 4

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Trudne

Danie: Deser

Osób: 4

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Trudne


Ocena

-/5

Oceń przepis

Ocena

-/5

Oceń przepis

  • Ciasto: 5 łyżki cukru ,
  • 1 cukier waniliowy ,
  • 20 dag masła,
  • 2 żółtka,
  • 1,5 szkl. mąki ,
  • Masa: 1000g sera białego ,
  • 8 żółtek ,
  • 10 łyżek cukru pudru,
  • 10 dag płynnego masła,
  • 10 łyżek mąki pszennej ,
  • 8 łyżeczek mąki ziemniaczanej,
  • 450 ml mleka ,
  • 10 białek,
  • 1/2 szkl. cukru

Przygotowanie

Krok 1

1.Zagnieść ciasto, włożyć do lodówki na pół godziny. Następnie wyłożyć na blachę, nakłuć widelcem i podpiec 15 minut w 200 stopniach 2.Trzykrotnie zmielony twaróg ucieramy z żółtkami i cukrem pudrem, dodajemy masło, obie mąki i mleko. Białka ubijamy z cukrem, następnie mieszamy z masą i wykładamy na ciasto. Pieczemy 5 minut w 220 stopniach, otwieramy piekarnik i oddzielamy nożem brzegi od blachy. Pieczemy 30 minut w 180 stopniach, następnie otwieramy piekarnik na 15 minut i znów pieczemy 15 minut w 180 stopniach. .



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.