Sałatka śledziowa w obrączkach

Danie: Sałatki

Osób: 3

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Wegetariańskie

Danie: Sałatki

Osób: 3

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Wegetariańskie


Ocena

-/5

Oceń przepis

Ocena

-/5

Oceń przepis

Sałatka

  • 4 filety matjasów
  • 2 łyżki majonezu
  • 1/2 słoiczka marynowanych kurek
  • 3 szt.kiszonych ogórków
  • 1/2 sztuki czerwonej cebuli

Przygotowanie

Sałatka

Matiasy myję pod bieżącą wodą, osuszam ręcznikiem papierowym i drobno kroję. Kurki i ogórki wyjmuję z zalewy i kroję na drobne kawałki. Cebulę obieram i kroję w kosteczkę. Śledzie mieszam z majonezem i układam warstwę w obrączkach cukierniczych, na śledzie układam warstwę kurek, dociskam denkiem, na to pokrojone ogórki i cebulę. Całość wstawiam do lodówki, a przed podaniem dekoruję sałatkę.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.