Sałatka śledziowa z papryką i rydzami

Osób: 4

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Gluten, Jajko kurze

Danie:

Osób: 4

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Gluten, Jajko kurze


Ocena

4.00/5

Oceń przepis

Ocena

4.00/5

Oceń przepis

Składniki:

  • 1 puszka śledzi w oleju
  • 4 jajka
  • 2 kiszone ogórki
  • 0,5 szkl. marynowanych rydzów
  • 1 marynowana papryka
  • 1 czerwona cebula
  • 2 łyżki majonezu light
  • Sól do smaku
  • Pieprz do smaku
  • 2 łyżki posiekanego szczypioru

Przygotowanie

Krok 1

Śledzie z puszki włożyć do miski, podzielić widelcem na mniejsze kawałki.





Krok 2

Jajka ugotować na twardo, ostudzić, obrać ze skorupek. Rydze przepłukać zimną przegotowaną wodą, osączyć. Paprykę, ogórki, rydze i jajka pokroić w kostkę. Cebulę obrać i drobno posiekać.





Krok 3

Do przygotowanych składników dodać majonez, przyprawić do smaku solą i pieprzem, wymieszać. Przed podaniem posypać posiekanym szczypiorem.





Wskazówki

Sałatkę podawać z dodatkiem pieczywa.

Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.