Śledzie kaszubskie Ewy

Autor:

Kamila O

Osób: 4

Czas: Powyżej 1h

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Gluten

Danie:

Osób: 4

Czas: Powyżej 1h

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Gluten


Ocena

4.50/5

Oceń przepis

Ocena

4.50/5

Oceń przepis

Składniki:

  • 1 duży słoik śledzi w zalewie octowej
  • 4-5 cebul
  • ¼ szkl. oleju
  • 1 mała puszka koncentratu pomidorowego
  • ½ łyżeczki papryki w proszku
  • 1 łyżeczka cukru
  • Sól
  • Pieprz kolorowy

Przygotowanie

Krok 1

Śledziki wyjąć, usunąć końcówki, pokroić na pół.



Krok 2

Cebule obrać i pokroić na ćwierć plasterki, wrzucić na rozgrzany olej i dusić do miękkości.



Krok 3

Następnie dodać koncentrat wymieszany z 2 łyżkami wody, 1 łyżeczką cukru, paprykę, sól i pieprz.



Krok 4

Dodać koncentrat do uduszonej cebulki i razem chwile przesmażyć na małym ogniu. Następnie przestudzić.



Krok 5

Śledzie układać na przemian z cebulką na talerzu i odstawić na jakąś godzinę minimum.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.