Kwiaty jadalne nie tylko wspaniale się prezentują, ale także swoim smakiem potrafią przeistoczyć nawet najbardziej pospolita potrawę w coś niespotykanego. Wyspecjalizowane gatunki roślin posiadają kwiaty o ciekawych smakach: cytrynowym, pieprznym czy lekko słodkawym.
Danie: Kolacja, Sałatki
Osób: 4
Czas: Do 15 min
Poziom trudności: Łatwe
Wegetariańskie
Fit
Bez glutenu
Bez laktozy
Naczynie, w którym chcemy aby znajdowała się sałatka wypełniamy umytym szpinakiem, sałatą i rukolą, mieszamy je ze sobą za pomocą dwóch łyżek.
Przekrawamy żółte i czerwone pomidory, dokładamy je do zieleniny i przystrajamy jadalnymi kwiatami, im więcej ich ułożymy tym sałatka będzie wyglądać na bardziej kolorową i apetyczną.
Kwiaty przed spożyciem myjemy, zwłaszcza jeśli rosną nisko przy ziemi.
Dodaj komentarz
1 opublikowane komentarze
Niezapominajka
Opublikowany: 2018-01-19 09:47:00
Uwielbiam sałatki a Twoja wygląda cudownie.
Odpowiedz