Sałatka z jadalnymi kwiatami

Kwiaty jadalne nie tylko wspaniale się prezentują, ale także swoim smakiem potrafią przeistoczyć nawet najbardziej pospolita potrawę w coś niespotykanego. Wyspecjalizowane gatunki roślin posiadają kwiaty o ciekawych smakach: cytrynowym, pieprznym czy lekko słodkawym.

Danie: Kolacja, Sałatki

Osób: 4

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe

Wegetariańskie

Fit

Bez glutenu

Bez laktozy

Danie: Kolacja, Sałatki

Osób: 4

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe

Wegetariańskie

Fit

Bez glutenu

Bez laktozy


Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Składniki:

  • 10 pomidorków koktajlowych czerwonych i 10 żółtych
  • ⅓ opakowania szpinaku
  • ⅓ opakowania rukoli
  • ¼ główki czerwonej sałaty
  • Kilka jadalnych kwiatów

Przygotowanie

Krok 1

Naczynie, w którym chcemy aby znajdowała się sałatka wypełniamy umytym szpinakiem, sałatą i rukolą, mieszamy je ze sobą za pomocą dwóch łyżek.



Krok 2

Przekrawamy żółte i czerwone pomidory, dokładamy je do zieleniny i przystrajamy jadalnymi kwiatami, im więcej ich ułożymy tym sałatka będzie wyglądać na bardziej kolorową i apetyczną.



Wskazówki

Kwiaty przed spożyciem myjemy, zwłaszcza jeśli rosną nisko przy ziemi.

Dodaj komentarz

1 opublikowane komentarze

Niezapominajka

Opublikowany: 2018-01-19 09:47:00

Uwielbiam sałatki a Twoja wygląda cudownie.

Odpowiedz

Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.