Tortilla chili con carne

Danie: Obiad

Osób: 6

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten

Danie: Obiad

Osób: 6

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten


Ocena

4.00/5

Oceń przepis

Ocena

4.00/5

Oceń przepis

Składniki

  • 6 tortilli
  • 6 liści sałaty
  • 500 g mięsa mielonego wołowego
  • 2 czerwone papryki
  • 2 puszki pomidorów
  • 1 puszka czerwonej fasoli
  • 1 papryczka chili
  • ok. 100 g tartego sera mozzarella Mlekpol
  • oliwa


Przygotowanie

Krok 1

Paprykę pokrój w kostkę. Mięso podsmaż na rozgrzanej oliwie. Dodaj pokrojoną paprykę i odrobinę wody. Duś przez około 5-10 minut. Następnie dodaj pomidory z puszki i gotuj przez 10 minut. Dodaj odcedzoną fasolę i wymieszaj. Gotuj kolejne 10 minut. Dopraw pieprzem i solą.



Krok 2

Papryczkę chili oczyść z nasion i pokrój. Dodaj ją do mięsa. Następnie dodaj mozzarelle i całość wymieszaj. Duś jeszcze przez 5 minut.



Krok 3

Tortille lekko podsmaż na patelni. Następnie na każdą z tortilli ułóż sałatę oraz porcję mięsa. Zawiń. Podawaj od razu. Smacznego!



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.