Tortilla chili con carne

Danie: Obiad,

Osób: 6

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten,

Danie: Obiad,

Osób: 6

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten,


Ocena

4.00/5

Oceń przepis

Ocena

4.00/5

Oceń przepis

Składniki

  • 500 g mięsa mielonego wołowego
  • 2 papryki czerwone
  • 2 puszki pomidorów
  • 1 puszka czerwonej fasoli
  • 1 papryczka chili
  • ok. 100 g mozzarelli tartej
  • 6 tortilli
  • oliwa

  • 6 liści sałaty

Przygotowanie

Krok 1

Paprykę kroimy w kostkę. Mięso podsmażamy na rozgrzanej oliwie. Dodać pokrojoną paprykę i odrobinę wody. Dusimy przez około 5-10 minut. Następnie dodajemy pomidory z puszki i gotujemy przez 10 minut. Dodajemy odcedzoną fasolę i mieszamy. Gotujemy kolejne 10 minut. Doprawiamy pieprzem i solą.



Krok 2

Papryczkę chili oczyszczamy z nasion i kroimy. Dodajemy ją do mięsa. Następnie dodajemy mozzarelle, mieszamy całość i dusimy jeszcze przez 5 minut.



Krok 3

Tortille przygotowujemy według instrukcji na opakowaniu. Następnie na każdą układamy sałatę oraz porcję mięsa. Zawijamy.



Komentarze

0 opublikowane komentarze

Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.