Składniki:

  • - 0,5 kg truskawek
  • - 1 opakowanie krewetek
  • - kilka liści sałaty
  • - 1 marchewka
  • - 1 cebula
  • - łyżeczka masła

Przygotowanie

Krok 1

Na rozgrzaną patelnię z dodatkiem masła, wrzucamy krewetki, smażymy je przez kilka minut, co chwilę obracając, aż poczujemy ich aromat, a one zrobią się delikatnie różowe.



Krok 2

Myjemy truskawki, odrywamy od nich szypułki i kroimy na mniejsze części. Marchewkę obieramy i trzemy na tarce, cebulę siekamy bardzo drobno.



Krok 3

Na talerz kładziemy porwaną sałatę i pozostałe składniki, całość delikatnie mieszamy.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.