Sałatka z burakiem i cytrusami

Danie: Kolacja, Sałatki

Osób: 1

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Łatwe

Danie: Kolacja, Sałatki

Osób: 1

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Łatwe


Ocena

-/5

Oceń przepis

Ocena

-/5

Oceń przepis

Składniki:

  • 2 buraki
  • 60 g twarogu Mazurski Smak chudy
  • 1 mała pomarańcza
  • 100 g sałaty
  • 1 łyżka oliwy z oliwek
  • ziarna czarnuszki

Przygotowanie

Krok 1

Buraki obierz i połóż na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Piecz w 200°C przez 45 minut. Obierz i pokrój w kostkę.



Krok 2

Podartą sałatę ułóż na talerzu. Dodaj buraki i pokruszony twaróg.



Krok 3

Polej sałatkę oliwą i delikatnie wymieszaj. Przed podaniem posyp czarnuszką. Smacznego!



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.