Sałatka z czerwoną fasolą

Osób: 3

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten, Jajko kurze

Danie:

Osób: 3

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten, Jajko kurze


Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Składniki:

  • 3 jajka ugotowane na twardo
  • 2 kabanosy wieprzowe
  • 0,5 szkl. groszku konserwowego
  • 0,5 szkl. kukurydzy konserwowej
  • 1 ugotowana marchewka
  • 0,5 puszki czerwonej fasoli
  • 1 cebula
  • 2 kiszone ogórki
  • 1 łyżka majonezu light
  • 1 łyżka jogurtu greckiego
  • 1 łyżeczka musztardy
  • Sól do smaku
  • Pieprz do smaku

Przygotowanie

Krok 1

Ugotowaną marchewkę i kiszone ogórki pokroić w kostkę. Fasolę, kukurydzę i groszek osączyć z zalewy. Fasolę należy przepłukać przegotowaną wodą. Przygotowane składniki włożyć do miski.





Krok 2

Następnie dodać pokrojone kabanosy, jajka i drobno posiekaną cebulę.





Krok 3

Połączyć z majonezem, jogurtem i musztardą. Przyprawić do smaku solą i pieprzem, wymieszać.





Wskazówki

Taką sałatkę można podawać z pieczywem.

Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.