Sałatka z czerwoną fasolą i orzechami

Czy orzechy włoskie to najzdrowsze orzechy? Przyjęło się, że tak właśnie jest. Na pewno ich powszechność ma tu spore znaczenie, ale orzechy włoskie to naprawdę bomba odżywcza i prozdrowotna.

Danie: Kolacja, Sałatki,

Osób: 4

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Orzechy,

Wegetariańskie

Fit

Danie: Kolacja, Sałatki,

Osób: 4

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Orzechy,

Wegetariańskie

Fit


Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Składniki

  • garstka orzechów włoskich
  • 1 ogórek
  • 1 marchewka
  • 1 puszka fasoli czerwonej

Przygotowanie

Krok 1

Orzechy wkładamy do łuparki i obieramy z łupin, możemy je też rozdrobnić na mniejsze części.



Krok 2

Teraz dokładnie myjemy ogórka pod bieżącą, letnia wodą, następnie kroimy go na mniejsze części, nie musimy obierać go ze skórki. Marchewkę podobnie jak ogórka myjemy, ale zdejmujemy z niej skórkę i kroimy.



Krok 3

Zostało nam tylko odcedzić czerwoną fasolę i dodać do pozostałych składników, a całą sałatkę posypać rozdrobnionymi orzechami.



Komentarze

0 opublikowane komentarze

Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.