Bitki cielęce pieczone w białym winie, brzoskwiniach i oregano

Przepyszne, delikatne i rozpływające się w ustach mięso, które staje się ulubioną potrawą dzieci. Brzoskwinia nadaje mu wspaniały wygląd i smak.

Danie: Obiad

Osób: 4

Czas: Powyżej 1h

Poziom trudności: Średnie

Danie: Obiad

Osób: 4

Czas: Powyżej 1h

Poziom trudności: Średnie


Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Składniki:

  • 0,6 kg cielęciny
  • 3 łyżki oregano
  • 3 łyżki oliwy z oliwek
  • 2 szklanki białego wina (najlepiej wytrawnego)
  • 3 brzoskwinie
  • 1 łyżeczka soli
  • 1 łyżeczka pieprzu

Przygotowanie

Krok 1

Piekarnik nastawiamy na 170 stopni. Cielęcinę kroimy na kotlety. Oliwę z oliwek łączymy z oregano i nacieramy cielęcinę. Przyprawiamy solą i pieprzem i przekładamy do naczynia żaroodpornego. Brzoskwinie obieramy ze skórek, kroimy w kostkę i dodajemy do mięsa. Całość zalewamy winem.



Krok 2

Wstawiamy do piekarnika rozgrzanego do 170 stopni i pieczemy przez 1,5 godziny.



Krok 3

Danie najlepiej smakuje podane na ciepło.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.