Łosoś ma piękne pomarańczowo - różowe mięso oraz mnogość witamin i minerałów niezbędnych dla naszego prawidłowego funkcjonowania. Ryba ta powinna zadomowić się na naszych stołach i stanowić podstawę naszej diety.
Danie: Kolacja, Sałatki
Osób: 4
Czas: Do 15 min
Poziom trudności: Łatwe
Alergeny: Sezam
Fit
Myjemy, rwiemy i wsypujemy do miseczki sałatę. Następnie odkrawamy łupinę z zewnątrz czerwonego smoczego owocu i kroimy w drobną kostkę wnętrze.
Łososia kroimy na mniejsze kawałki i krótko smażymy na suchej patelni. Teraz przekrawamy na pół awokado, wyjmujemy pestkę i kroimy w kostkę jak pomarańczę, które wcześniej obieramy ze skórki.
Wszystkie składniki dodajemy do sałaty, mieszamy je ze sobą i posypujemy sezamem.
Pestkę z awokado można bardzo szybko wyjąć. Należy awokado przekroić na pół, przekręcić jedną połówkę, oddzielić od drugiej połówki, po czym wbić nóż w pestkę i przekręcić.
Dodaj komentarz