Sałatka z czerwonym smoczym owocem i łososiem

Łosoś ma piękne pomarańczowo - różowe mięso oraz mnogość witamin i minerałów niezbędnych dla naszego prawidłowego funkcjonowania. Ryba ta powinna zadomowić się na naszych stołach i stanowić podstawę naszej diety.

Danie: Kolacja, Sałatki

Osób: 4

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Sezam

Fit

Danie: Kolacja, Sałatki

Osób: 4

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Sezam

Fit


Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Składniki:

  • 1 czerwony smoczy owoc
  • 1 awokado
  • Sałata
  • 2 pomarańcze
  • Sezam
  • 125 g łosoś

Przygotowanie

Krok 1

Myjemy, rwiemy i wsypujemy do miseczki sałatę. Następnie odkrawamy łupinę z zewnątrz czerwonego smoczego owocu i kroimy w drobną kostkę wnętrze.



Krok 2

Łososia kroimy na mniejsze kawałki i krótko smażymy na suchej patelni. Teraz przekrawamy na pół awokado, wyjmujemy pestkę i kroimy w kostkę jak pomarańczę, które wcześniej obieramy ze skórki.



Krok 3

Wszystkie składniki dodajemy do sałaty, mieszamy je ze sobą i posypujemy sezamem.



Wskazówki

Pestkę z awokado można bardzo szybko wyjąć. Należy awokado przekroić na pół, przekręcić jedną połówkę, oddzielić od drugiej połówki, po czym wbić nóż w pestkę i przekręcić.

Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.