Sałatka z dorsza z ziemniakami, pieprzem i pomarańczą

Połączenie ryby, ziemniaków i pomarańczy jest możliwe. Wypróbowaliśmy je w naszej pysznej sałatce, która potrafi nasycić i dostarczyć wartościowych składników odżywczych z produktów, z których się składa oraz zaskoczyć smakiem i oryginalnością.

Danie: Kolacja, Sałatki

Osób: 4

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Wegetariańskie

Fit

Danie: Kolacja, Sałatki

Osób: 4

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Wegetariańskie

Fit


Ocena

3.00/5

Oceń przepis

Ocena

3.00/5

Oceń przepis

Składniki:

  • 5 ziemniaków
  • 2 duże pomarańcze
  • 1 czerwona papryki
  • 1 opakowanie szpinaku
  • Pieprz
  • 2 polędwiczki z dorsza

Przygotowanie

Krok 1 

Aby szybko i sprawnie wykonać sałatkę musimy odpowiednio rozłożyć przygotowywanie poszczególnych składników w czasie. Najpierw obieramy, kroimy na drobne części ziemniaki i wrzucamy je do osolonej, wrzącej wody na około 20 minut.



Krok 2

Nastawiamy piekarnik na 200 stopni. Po 10 minutach gotowania ziemniaków, wstawiamy do piekarnika rybę. Dorsz będzie szybko gotowy w takiej wysokiej temperaturze i zachowa swoją soczystość.



Krok 3

Teraz wystarczy odcedzić ziemniaki, dodać do nich upieczone i rozdrobnione polędwiczki oraz szpinak. Kiedy te składniki znajdują się razem w misce wystarczy pokroić paprykę, wykrawając z niej środek, obrać i rozdrobnić pomarańcze.



Krok 4

Całość mieszamy ze sobą, przyprawiamy zmielonym i dekorujemy niezmielonym pieprzem.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.