Kasza jaglana z owocami

Autor:

Ania321

Danie: Podwieczorek

Osób: 1

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten

Danie: Podwieczorek

Osób: 1

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten


Ocena

4.44/5

Oceń przepis

Ocena

4.44/5

Oceń przepis

Składniki:

  • ½ szkl. kaszy jaglanej
  • 150 ml mleka Łaciate
  • 150 ml wody
  • 1 brzoskwinia
  • 1 kiwi
  • 1 łyżka miodu prawdziwego
  • ⅓-½ łyżeczki cynamonu
  • 1 łyżka rodzynek

Przygotowanie

Krok 1

Kaszę jaglaną wypłukać pod bieżącą wodą, następnie przełożyć do garnka. Wlać mleko i wodę, doprowadzić do wrzenia. Od tego momentu gotować 10 minut na małym ogniu pod przykryciem.



Krok 2

Wyłączyć gaz i trzymać jeszcze pod przykryciem przez 5 minut.



Krok 3

Następnie dodać cynamon, miód oraz pokrojone w kostkę owoce. Wymieszać, nałożyć na talerze i posypać rodzynkami.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.