Sezonowe sałatki to najlepsze co możemy czerpać z natury. Leśne grzyby to produkty, które chociaż raz w roku powinniśmy zastosować w naszej kuchni. Sałatka jest bardzo aromatyczna.
Danie: Kolacja, Sałatki
Osób: 4
Czas: Do 30 min
Poziom trudności: Łatwe
Wegetariańskie
Przygotuj miskę na sałatkę. Pomidory opłucz pod bieżącą wodą, grzyby dokładnie oczyść i umyj.
Liście sałaty porwij na małe kawałki, pomidory pokrój w kostkę i wrzuć do miski.
Wyczyszczone i umyte grzyby przekrój na połówki lub ćwiartki w zależności od ich wielkości. Na patelni rozgrzej oliwę z oliwek lub olej rzepakowy i wrzuć grzyby. Pamiętaj, żeby przemieszać je tylko od czasu do czasu. Pod koniec smażenia, gdy grzyby zmiękną i nabiorą koloru dopraw je solą i pieprzem.
Usmażone grzyby dodaj do miski z sałatą i pomidorami. Całość dopraw jeszcze raz solą oraz pieprzem i dokładnie wymieszaj.
Ze względu na smażone grzyby polecamy sałatkę przygotować przed podaniem, aby grzyby były ciepłe.
Dodaj komentarz