Sałatka z jagnięciną i szpinakiem

5.00
Oceń przepis:
Czas

Do 1h

Poziom trudności

Łatwe

Porcje

4

Składniki

Składniki:

- 500 g upieczonej jagnięciny

- 3 pomidorki koktajlowe

- 2 rzodkiewki

- 1 sztuka kiszonego ogórka

- 100 g szpinaku

- 1 marchewka

- 1 papryka czerwona

- 1 natka pietruszki

- 1 łyżka soli

- 1 łyżka pieprzu

Przygotowanie

Krok 1

  • Jagnięcinę kroimy w paski. Marchewkę obieramy i ścieramy w cieniutkie paseczki.

Krok 2

  • Pomidory, rzodkiewki, paprykę i ogórki kroimy na pół.

Krok 3

  • Składniki sałatki mieszamy razem i posypujemy pieprzem i solą. Całość dokładnie mieszamy.

Krok 4

  • Przed podaniem sałatkę wykładamy do miski, skrapiamy oliwą z oliwek i dekorujemy posiekaną natką pietruszki.

Komentarze

Opublikowane komentarze: 0