Sałatka z jagnięciną i szpinakiem

Autor:

MarcinZKuchni

Moc kolorów i smaków na jednym talerzu. Lekkie i jednocześnie sycące dietetyczne danie, które może stanowić przystawkę lub osobny posiłek. Sałatka ze szpinakiem i jagnięciną to pyszny, zdrowy, pełnowartościowy posiłek, który uzupełni niedobory witamin i doda mnóstwo energii.

Danie: Kolacja, Sałatki,

Osób: 4

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Łatwe

Danie: Kolacja, Sałatki,

Osób: 4

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Łatwe


Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Składniki:

  • - 500 g upieczonej jagnięciny
  • - 3 pomidorki koktajlowe
  • - 2 rzodkiewki
  • - 1 sztuka kiszonego ogórka
  • - 100 g szpinaku
  • - 1 marchewka
  • - 1 papryka czerwona
  • - 1 natka pietruszki
  • - 1 łyżka soli
  • - 1 łyżka pieprzu

Przygotowanie

Krok 1
Jagnięcinę kroimy w paski. Marchewkę obieramy i ścieramy w cieniutkie paseczki.

Krok 2
Pomidory, rzodkiewki, paprykę i ogórki kroimy na pół.

Krok 3
Składniki sałatki mieszamy razem i posypujemy pieprzem i solą. Całość dokładnie mieszamy.

Krok 4
Przed podaniem sałatkę wykładamy do miski, skrapiamy oliwą z oliwek i dekorujemy posiekaną natką pietruszki.

Komentarze

0 opublikowane komentarze

Wyślij przepis