Sałatka z jarmużem, roszponką, pieczoną dynią i granatem

Danie: Sałatki

Osób: 4

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe

Danie: Sałatki

Osób: 4

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe


Ocena

3.00/5

Oceń przepis

Ocena

3.00/5

Oceń przepis

Składniki

  • - 100 g jarmużu
  • - 100 g roszponki
  • - 100 g pieczonej dyni
  • - 1/2 granatu
  • - garść świeżej mięty
  • - ocet balsamiczny
  • - pieczone pestki dyni
  • - sól i pieprz
  • - około 100 g sera feta

Przygotowanie

Krok 1

Jarmuż i roszponkę umyć i wysuszyć. Przełożyć do dużej miski. Dodać poszatkowaną mięte. Piekarnik nastawić na 180 stopni C i zapiekać pokrojoną i oczyszczoną dynię przez około 40 min.



Krok 2

Dynie ostudzić i dodać do sałatki. Obrać granat, pestki dyni prażyć na suchej patelni przez 3 minuty. Połączyć wszystkie składniki. Skropić octem balsamicznym oraz doprawić do smaku świeżym pieprzem i solą. Na koniec pokruszyc na wierzch ser feta.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.