Sałatka z kukurydzą i ananasem

Autor:

Kamila O

Osób: 4

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten, Jajko kurze, Seler

Danie:

Osób: 4

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten, Jajko kurze, Seler


Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Składniki:

  • 1 puszka ananasa
  • 1 puszka kukurydzy
  • 30 dag szynki
  • 1 słoiczek selera
  • 4 jajka na twardo
  • 10 dag sera żółtego
  • 1 cebula dymka
  • Majonez
  • Sól
  • Pieprz

Przygotowanie

Krok 1

Ananasa i kukurydze odsączyć z zalewy, kukurydze wsypać do miski, ananasa pokroić na kawałki, jajka obrać, pokroić w kostkę, seler odsączyć z zalewy, lekko pokroić i dołożyć do miski.



Krok 2

Szynkę i ser pokroić w kosteczkę.



Krok 3

Małą dymkę łącznie ze szczypiorkiem posiekać.



Krok 4

Posypać solą i pieprzem, wymieszać z majonezem, wstawić na ok. 30 min. do lodówki.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.