Sałatka z migdałami i żurawiną

Zwykłą sałatkę z kaszą możemy zamienić w słodką przekąskę, która nie tylko zaspokoi naszą chęć na zjedzenie czegoś słodkiego, ale też dostarczy składników odżywczych.

Danie: Kolacja, Sałatki

Osób: 2

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Orzechy

Danie: Kolacja, Sałatki

Osób: 2

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Orzechy


Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Składniki:

  • 1 opakowanie pomidorków koktajlowych (pomarańczowych)
  • 1 opakowanie suszonej żurawiny
  • 1 szklanka kaszy kuskus
  • 10 migdałów
  • nać pietruszki

Przygotowanie

Krok 1

Najpierw zagotowujemy wodę i zalewamy nią kaszę w proporcji 1:1. Kasza będzie gotowa, kiedy wchłonie całą wodę i napęcznieje. W tym czasie migdały prażymy na suchej patelni.



Krok 2

Teraz możemy pokroić pomidorki koktajlowe na pół. Drobno posiekać ¾ natki pietruszki i zmieszać składniki z migdałami.



Krok 3

Kiedy kasza jest gotowa, wsypujemy ją do pozostałych składników. Całość dokładnie mieszamy i podajemy posypane suszoną żurawiną oraz pozostałymi listkami natki pietruszki.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.