Sałatka z mozzarellą i oliwkami

Danie: Kolacja

Osób: 2

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten, Jajko kurze

Danie: Kolacja

Osób: 2

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten, Jajko kurze


Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Składniki:

  • 2 kabanosy wieprzowe
  • 2 jajka na twardo
  • 1 kiszony ogórek
  • 0,5 szkl. groszku konserwowego
  • 2 marynowane papryki
  • 0,5 szkl. oliwek
  • 50 g Sera Mozzarella Mlekpol w kostce
  • 1 łyżka majonezu light
  • Sól do smaku
  • Pieprz do smaku

Przygotowanie

Krok 1

Jajka, paprykę, ogórka i kabanosy pokroić w dość grubą kostkę. Groszek osączyć z zalewy. Oliwki pokroić na połówki. Wszystkie przygotowane składniki włożyć do miski.





Krok 2

Dodać majonez i stary na tarce o dużych oczkach ser mozzarella.





Krok 3

Przyprawić do smaku solą i pieprzem, wymieszać. Odłożyć w chłodne miejsce na 1-2 godziny.





Wskazówki

Taką sałatkę można podawać z dodatkiem pieczywa.

Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.