Kiedy nie mamy pod ręką świeżych warzyw, które mogą dostarczyć nam witamin potrzebnych w codziennej diecie, możemy sięgnąć po gotowe, mrożone mieszanki warzyw, które sprawdzą się również do sałatki. Przygotowanie nie zajmie dużo czasu, na pewno nie więcej niż przygotowanie tradycyjnej sałatki ze świeżych warzyw.
Danie: Kolacja
Osób: 4
Czas: Do 30 min
Poziom trudności: Łatwe
Fit
Bez glutenu
Bez laktozy
Wyjmujemy mrożone warzywa z opakowania i wrzucamy na rozgrzaną patelnię z dodatkiem oliwy z oliwek, przykrywamy pokrywką i dusimy przez około 10 minut na wolnym ogniu.
Po upływie tego czasu przepuszczamy czosnek przez praskę, dodajemy do warzyw i zostawiamy na około 3 minuty. Po tym czasie doprawiamy pozostałymi przyprawami, mieszamy i dusimy jeszcze przez 5 minut.
Kiedy warzywa są gotowe zostawiamy je do ostygnięcia, możemy dodatkowo polać z wierzchu oliwą z oliwek i podać ze świeżą bagietką.
Warto sprawdzać skład poszczególnych mieszanek warzyw ponieważ zawierają one różne alergeny.
Dodaj komentarz