Sałatka z mrożonych warzyw

Kiedy nie mamy pod ręką świeżych warzyw, które mogą dostarczyć nam witamin potrzebnych w codziennej diecie, możemy sięgnąć po gotowe, mrożone mieszanki warzyw, które sprawdzą się również do sałatki. Przygotowanie nie zajmie dużo czasu, na pewno nie więcej niż przygotowanie tradycyjnej sałatki ze świeżych warzyw.

Danie: Kolacja

Osób: 4

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Fit

Bez glutenu

Bez laktozy

Danie: Kolacja

Osób: 4

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Fit

Bez glutenu

Bez laktozy


Ocena

4.00/5

Oceń przepis

Ocena

4.00/5

Oceń przepis

Składniki:

  • -1 opakowanie mrożonych warzyw
  • -0,5 łyżeczki soli
  • -0,5 łyżeczki pieprzu ziołowego
  • -0,5 łyżeczki słodkiej papryki
  • -oliwa z oliwek
  • -3 ząbki czosnku

Przygotowanie

Krok 1

Wyjmujemy mrożone warzywa z opakowania i wrzucamy na rozgrzaną patelnię z dodatkiem oliwy z oliwek, przykrywamy pokrywką i dusimy przez około 10 minut na wolnym ogniu.



Krok 2

Po upływie tego czasu przepuszczamy czosnek przez praskę, dodajemy do warzyw i zostawiamy na około 3 minuty. Po tym czasie doprawiamy pozostałymi przyprawami, mieszamy i dusimy jeszcze przez 5 minut.



Krok 3

Kiedy warzywa są gotowe zostawiamy je do ostygnięcia, możemy dodatkowo polać z wierzchu oliwą z oliwek i podać ze świeżą bagietką.



Wskazówki

Warto sprawdzać skład poszczególnych mieszanek warzyw ponieważ zawierają one różne alergeny.

Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.