Sałatka z papryką, ciecierzycą i czosnkiem

Autor:

Śnieżynka

Danie: Kolacja

Osób: 2

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten, Jajko kurze

Wegetariańskie

Danie: Kolacja

Osób: 2

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten, Jajko kurze

Wegetariańskie


Ocena

3.00/5

Oceń przepis

Ocena

3.00/5

Oceń przepis

Składniki:

  • 1 kiszony ogórek
  • 1 papryka marynowana
  • 1 szkl. ugotowanej ciecierzycy
  • 8-10 pomidorków koktajlowych
  • ¼ szkl. marynowanego czosnku
  • ½ czerwonej cebuli
  • 5 dag żółtego sera
  • 2 jajka
  • 2 łyżki posiekanego szczypiorku
  • 2 łyżki majonezu light
  • Sól
  • Pieprz

Przygotowanie

Krok 1

Jajka ugotować na twardo, ostudzić, obrać.



Krok 2

Ogórki, pomidorki, jajka i paprykę pokroić w kostkę.



Krok 3

Czosnek osączyć z oleju, pokroić w plasterki.



Krok 4

Cebulę drobno posiekać.



Krok 5

Ser zetrzeć na tarce o średnich oczkach.



Krok 6

Wszystkie przygotowane składniki połączyć z osączoną ciecierzycą, dodać szczypiorek i majonez. Doprawić do smaku solą i pieprzem, wymieszać.



Wskazówki

Sałatkę podawać z wędliną i pieczywem.

Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.