Sałatka z pieczoną dynią

Autor:

Ola

Danie: Sałatki

Osób: 4

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Przepis konkursowy - konkurs Przepis d(y)nia

Danie: Sałatki

Osób: 4

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Przepis konkursowy - konkurs Przepis d(y)nia


Ocena

-/5

Oceń przepis

Ocena

-/5

Oceń przepis

  • 1/2 sałaty lodowej
  • 1 puszka ciecierzycy
  • 2 szkl pokrojonej w kostkę dyni
  • 6 suszonych pomidorów
  • 120 g fety
  • ,
  • MARYNATA:,
  • 1 ząbek czosnku,
  • 1/2 łyżeczki: kurkumy, słodkiej papryki, oregano,
  • sól, pieprz,
  • ,
  • SOS:,
  • 2 łyżki oliwy z oliwek,
  • 1 łyżeczka musztardy,
  • 1 łyżeczka miodu,
  • 2 łyżeczki cytryny

Przygotowanie

Krok 1

Dynię oraz ciecierzycę wymieszać z marynatą (wszystkie składniki na marynatę wymieszać razem). Tak przygotowane warzywa wrzucić na brytfannę wyłożoną papierem do pieczenia i wstawić do piekarnika na 25 min. Sałatę oraz fetę pokroić. Ułożyć na talerzu z pokrojonymi w paski suszonymi pomidorami. Następnie wyłożyć upieczoną dynię z ciecierzycą. Całość polać sosem (wszystkie składniki na sos dokładnie wymieszać).



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.