Pyszna sałatka, którą można jeść przez cały rok.
Lubisz szybkie i zdrowe przepisy? Zobacz co jeszcze dla Ciebie mamy: kotlety serowe z brokułami, pieczone marchewki w miodowej glazurze, sałatka z grillowaną dynią i figami.
Danie: Sałatki
Osób: 4
Czas: Do 30 min
Poziom trudności: Łatwe
Alergeny: Orzechy
Bez glutenu
Bez laktozy
Ugotuj komosę ryżową i kaszę bulgur zgodnie z instrukcją podaną na opakowaniu. Przestudź i odstaw do wystudzenia. Orzechy laskowe przekrój na połówki i upraż na suchej patelni, aż delikatnie się zarumienią, a następnie je wystudź.
W międzyczasie przygotuj dressing: wszystkie składniki przełóż do niewielkiego słoika, szczelnie zamknij i bardzo energiczne potrząsaj przez około minutę.
Sos możesz również zblendować. Gotowy sos spróbuj, w razie potrzeby dosól. Odstaw na 15 minut, aby składniki się przegryzły.
Pomarańczę obierz ze skórki, usuń błonki i pokrój na plasterki. Awokado przekrój, usuń pestkę, wydrąż ze skórki i pokrój na małe kawałki. Obierz granat i wyjmij pestki. Szpinak przepłucz w zimnej wodzie i dokładnie osusz.
Do miski przełóż składniki sałatki, zamieszaj dokładnie i przed podaniem oblej dressingiem. Podawaj od razu. Smacznego!
Dodaj komentarz