Sałatka z ryżem, papryką marynowaną i sałatą

Autor:

Ania321

Osób: 4

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego

Danie:

Osób: 4

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego


Ocena

4.50/5

Oceń przepis

Ocena

4.50/5

Oceń przepis

Składniki:

  • 100 g ryżu
  • 1 puszka groszku konserwowego
  • 1 puszka kukurydzy
  • 1 kula sera mozzarelli
  • ½ sałaty lodowej
  • Kilka kawałków papryki marynowanej
  • 1 garść oliwek czarnych
  • 3-4 łyżki oliwy z oliwek
  • 1 opak. sosu sałatkowego paprykowo-ziołowego
  • Sól
  • Pieprz

Przygotowanie

Krok 1

Ryż ugotować al dente w osolonej wodzie. Odcedzić i przełożyć do miski.



Krok 2

Dodać odsączony z zalewy groszek i kukurydzę, a także oliwki pokrojone na połówki.



Krok 3

Sałatę umyć, osuszyć i porwać na kawałki.



Krok 4

Mozzarellę oraz paprykę marynowaną pokroić w kostkę. Wymieszać wszystkie składniki.



Krok 5

Do oliwy dodać sos sałatkowy i dokładnie wymieszać, a następnie połączyć z sałatką. Przyprawić do smaku świeżo zmielonym pieprzem.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.