Sałatka z ryżem, serem i roszponką

Autor:

Ania321

Osób: 3

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego

Danie:

Osób: 3

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego


Ocena

4.50/5

Oceń przepis

Ocena

4.50/5

Oceń przepis

Składniki:

  • 150 g sera żółtego
  • 100 g ryżu
  • 1 pomidor
  • ½ puszki ciecierzycy
  • 1 duża garść roszponki
  • 4 łyżki oliwy z suszonych pomidorów
  • 1 opak. sosu sałatkowego czosnkowego 1 opakowanie
  • Sól
  • Pieprz

Przygotowanie

Krok 1

Ryż ugotować al dente w osolonej wodzie, odcedzić i przełożyć do dużej miski.



Krok 2

Ser żółty pokroić w średniej wielkości kostkę i dodać do ryżu.



Krok 3

Dodać również pomidora pokrojonego w średniej wielkości kostkę.



Krok 4

Roszponkę dokładnie opłukać i osuszyć.



Krok 5

Ciecierzycę odsączyć z zalewy. Dodać do reszty składników. Wymieszać.



Krok 6

Do oliwy dodać sos sałatkowy i dokładnie wymieszać, a następnie połączyć z sałatką. Przyprawić świeżo zmielonym pieprzem.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.