Sałatka z rzodkiewką i śmietanką

Rzodkiewka jest znakomitym dodatkiem do surówek lub sałatek. Jest to pomysł na ekspresową, lekką sałatkę. Sprawdzi się także na imprezę.

Danie: Kolacja, Sałatki

Osób: 4

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego

Ze śmietanką

Danie: Kolacja, Sałatki

Osób: 4

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego

Ze śmietanką


Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Składniki:

  • - 1 pęczek rzodkiewki
  • - 4 łyżki Śmietanki Łaciatej 18%
  • - 3 łyżki majonezu
  • - 1 sałata
  • - 1 puszka kukurydzy
  • - sól

Przygotowanie

Krok 1

Sałatę, rzodkiewkę myjemy pod letnią wodą. Możemy zostawić je na chwilę na sicie.



Krok 2

Teraz możemy odcedzić kukurydzę, ją też na chwilę zostawiamy. Kiedy sałata i rzodkiewka są suche, sałatę rwiemy na części, a potem siekamy na drobniejsze kawałki. Rzodkiewkę kroimy bardzo drobno.



Krok 3

Do posiekanych składników dodajemy kukurydzę, delikatnie solimy, a na wierzch kładziemy majonez zmieszany ze Śmietankę Łaciatą.



Wskazówki

Taka sałatka idealnie będzie smakować ze świeżym pieczywem.

Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.