Rzodkiewka jest znakomitym dodatkiem do surówek lub sałatek. Jest to pomysł na ekspresową, lekką sałatkę. Sprawdzi się także na imprezę.
Danie: Kolacja, Sałatki
Osób: 4
Czas: Do 15 min
Poziom trudności: Łatwe
Alergeny: Białko mleka krowiego
Ze śmietanką
Sałatę, rzodkiewkę myjemy pod letnią wodą. Możemy zostawić je na chwilę na sicie.
Teraz możemy odcedzić kukurydzę, ją też na chwilę zostawiamy. Kiedy sałata i rzodkiewka są suche, sałatę rwiemy na części, a potem siekamy na drobniejsze kawałki. Rzodkiewkę kroimy bardzo drobno.
Do posiekanych składników dodajemy kukurydzę, delikatnie solimy, a na wierzch kładziemy majonez zmieszany ze Śmietankę Łaciatą.
Taka sałatka idealnie będzie smakować ze świeżym pieczywem.
Dodaj komentarz