Czarnuszka siewna, nazywana również czarnym kminkiem to roślina, której właściwości doceniali starożytni Egipcjanie. Zwykli oni mawiać, że czarnuszka a także olej z niej zrobiony to “złoto faraonów”, ponieważ uważali, że potrafi “wyleczyć wszystko z wyjątkiem śmierci”.
Danie: Kolacja
Osób: 4
Czas: Do 15 min
Poziom trudności: Łatwe
Alergeny: Białko mleka krowiego
Fit
Pęczek rzodkiewek myjemy pod bieżącą wodą, odkrawamy końcówki i kroimy w plasterki, te możemy jeszcze przekroić na pół. Myjemy także ogórka, kroimy na takie same części jak rzodkiewki.
Do miseczki wsypujemy umyte i poszarpane listki sałaty i pozostałe warzywa. Otwieramy opakowanie sera zgodnie ze wskazówkami producenta i kroimy w drobną kostkę.
Wszystkie składniki mieszamy ze sobą, polewamy oliwą z oliwek i posypujemy czarnuszką po wierzchu.
Dodaj komentarz