Sałatka z rzodkiewką, ogórkiem i czarnuszką

Czarnuszka siewna, nazywana również czarnym kminkiem to roślina, której właściwości doceniali starożytni Egipcjanie. Zwykli oni mawiać, że czarnuszka a także olej z niej zrobiony to “złoto faraonów”, ponieważ uważali, że potrafi “wyleczyć wszystko z wyjątkiem śmierci”.

Danie: Kolacja

Osób: 4

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego

Fit

Danie: Kolacja

Osób: 4

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego

Fit


Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Składniki:

  • 1 pęczek rzodkiewek
  • 1 świeży ogórek
  • Sałata
  • 1 opakowanie sera feta
  • Czarnuszka
  • Oliwa z oliwek

Przygotowanie

Krok 1

Pęczek rzodkiewek myjemy pod bieżącą wodą, odkrawamy końcówki i kroimy w plasterki, te możemy jeszcze przekroić na pół. Myjemy także ogórka, kroimy na takie same części jak rzodkiewki.



Krok 2

Do miseczki wsypujemy umyte i poszarpane listki sałaty i pozostałe warzywa. Otwieramy opakowanie sera zgodnie ze wskazówkami producenta i kroimy w drobną kostkę.



Krok 3

Wszystkie składniki mieszamy ze sobą, polewamy oliwą z oliwek i posypujemy czarnuszką po wierzchu.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.