Sałatka z wędzonym leszczem, kaszą owsianą i natką pietruszki

Autor:

Ania321

Osób: 4

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Gluten

Danie:

Osób: 4

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Gluten


Ocena

4.50/5

Oceń przepis

Ocena

4.50/5

Oceń przepis

Składniki:

  • 100 g kaszy owsianej
  • 300 g leszczy wędzonych
  • Kilka pomidorków koktajlowych
  • 2 ogórki konserwowe
  • 1 pęczek natki pietruszki
  • 3 łyżki oliwy z oliwek
  • 1 łyżka soku z cytryny
  • przyprawa do sałatek
  • Pieprz
  • Sól

Przygotowanie

Krok 1

Wędzonego leszcza obrać dokładnie z ości i wrzucić do miski.



Krok 2

Kaszę owsianą wrzucić do wrzącej, osolonej wody i gotować 15 minut. Odcedzić, a gdy przestygnie, dodać do ryby.



Krok 3

Pomidorki koktajlowe pokroić na połówki i dodać do reszty składników.



Krok 4

Dodać pokrojone w dość grubą kostkę ogórki konserwowe.



Krok 5

Natkę pietruszki wypłukać, osuszyć, posiekać i dodać do sałatki. Wymieszać.



Krok 6

Przygotować sos z oliwy, soku z cytryny, przyprawy do sałatek oraz pieprzu. Połączyć sos z sałatką.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.