Sałatka z żółtą papryką

Papryka żółta zawiera witaminę E, jednak kochamy ją nie za to. Jest ceniona jako źródło luteiny i przeciwutleniaczy, które mają zapewnić nam dobry wzrok.

Osób: 4

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe

Wegetariańskie

Fit

Danie:

Osób: 4

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe

Wegetariańskie

Fit


Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Składniki:

  • 4 pomidory
  • 2 świeże ogórki
  • 2 świeże żółte papryki
  • miód
  • kilka liści sałaty karbowanej

Przygotowanie

Krok 1

Na początku myjemy wszystkie warzywa, od papryk odcinamy ogonki, przekrawamy je na pół, wyjmujemy środek z białą błonką. Jeszcze raz dokładnie myjemy i kroimy na małe, cienkie kawałki.



Krok 2

Teraz kroimy pomidory na ósemki, a ogórki obieramy ze skórki, przekrawamy na pół, kroimy w słupki.



Krok 3

Sałatę myjemy i układamy na talerzu.



Wskazówki

Wszystkie warzywa po kolei układamy na sałacie, na talerzu, obok siebie, całość podajemy tuż po skropieniu miodem.

Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.