Granola to pomysł na bardzo zdrowy dodatek do jogurtu lub mleka. Zdrowe węglowodany w niej zawarte dodadzą energii na cały intensywny dzień.
Osób: 4
Czas: Do 1h
Poziom trudności: Łatwe
Alergeny: Orzechy
Nagrzewamy piekarnik do 150 stopni C. Do miski włożyć wszystkie składniki, oprócz orzechów i suszonych owoców.
W szklance mieszamy sok jabłkowy z olejem i miodem. Dodajemy zawartość do miski. Całość dokładnie mieszamy.
Granolę wykładamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Rozprowadzamy na blaszce. Wstawiamy do piekarnika. Suszone owoce oraz orzechy siekamy. Po 20 minutach pieczenia dodajemy owoce i orzechy na blachę. Granolę trzeba przemieszać i „podociskać” do blachy.
Pieczemy jeszcze 10 minut. W połowie czasu jeszcze raz trzeba zamieszać granolę na blaszce.
Dodaj komentarz