Sałatka ze świeżych truskawek, rukoli i szpinaku z mozzarellą

Zdrowa i lekka sałatka z truskawek, rukoli i szpinaku to bomba pełna witamin. Świetnie wpłynie na twój organizm. Sprawdzi się jako drugie śniadanie w letni dzień.

Danie: Kolacja, Sałatki

Osób: 4

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego, Truskawki

Fit

Danie: Kolacja, Sałatki

Osób: 4

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego, Truskawki

Fit


Ocena

4.00/5

Oceń przepis

Ocena

4.00/5

Oceń przepis

Składniki:

  • 300 g świeżych truskawek
  • 200 g rukoli
  • 200 g szpinaku
  • 200 g Sera Mozzarella Mlekpol w kostce

Przygotowanie

Krok 1

Umyj liście szpinaku i rukolę. Liście suszymy i wkładamy do miski.



Krok 2

Truskawki obierz z szypułek, następnie opłucz i pokrój na połówki. Tak przygotowane truskawki możesz wrzucić do miski.



Krok 3

Mozzarellę pokrój na kawałki i wrzuć do pozostałych składników. Przemieszaj je wszystkie i gotowe. Smacznego.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.