Zapiekane warzywa z mozzarellą

Warzywa pod pierzynką mozzarelli? Czemu nie!

Danie: Obiad

Osób: 3

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego

Danie: Obiad

Osób: 3

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego


Ocena

-/5

Oceń przepis

Ocena

-/5

Oceń przepis

Składniki

  • 100 g ziemianków
  • 1 opakowanie mozzrelli tartej Mlekpol
  • 2 sztuki papryki
  • 1 sztuka cukinii
  • 1 korzeń pietruszki
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • 1 gałązka rozmarynu
  • 1 łyżeczka oregano
  • 1 łyżeczka bazyli
  • sól
  • pieprz

Przygotowanie

Krok 1

Pokrój ziemniaki, paprykę, cukinię oraz korzeń pietruszki.



Krok 2

Ziemniaki wrzuć do wrzącej wody i gotuj przez 10 min.



Krok 3

Wszystkie warzywa włóż do miski, a następnie dodaj oliwę z oliwek oraz przyprawy. Wszystko dokładnie wymieszaj.



Krok 4

Do naczynia żaroodpornego włóż wszystkie warzywa. Posyp mozzarellą oraz rozmarynem. Piecz w piekarniku, aż do miękkości warzyw w 150°C. Smacznego!



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.