Schab w klasycznej przyprawie

Danie: Obiad

Osób: 1

Czas: Powyżej 1h

Poziom trudności: Łatwe

Danie: Obiad

Osób: 1

Czas: Powyżej 1h

Poziom trudności: Łatwe


Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Składniki:

  • 1 kg schabu bez kości
  • 1 czubata łyżka marynaty klasycznej do mięs
  • 2 łyżki oleju
  • 2 liście laurowe
  • 2 ząbki czosnku
  • 0,5 łyżeczki mielonego angielskiego ziela
  • 1 łyżeczka mielonej papryki

Przygotowanie

Krok 1

Wszystkie składniki marynaty wymieszać. Mięso umyć, osuszyć, natrzeć marynatą i odstawić do lodówki na 2 godziny.



Krok 2

Następnie mięso przełożyć do naczynia żaroodpornego, wlać pól szklanki wody, wstawić do nagrzanego do 190°C piekarnika i piec około 70-80 minut, polewając od czasu do czasu powstałym podczas pieczenia sosem.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.