Serowo-makaronowa uczta z kurczakiem

Makaron, żółty ser, pieczarki i papryka. Do tego podsmażona na złoto pierś z kurczaka i sos czosnkowy. Czy potrzeba więcej słów? Czujesz już ten rewelacyjny smak?

Danie: Obiad

Osób: 4

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten

Ze śmietanką

Danie: Obiad

Osób: 4

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten

Ze śmietanką


Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Składniki:

  • 2 piersi z kurczaka
  • 250 g makaronu
  • ½ puszki kukurydzy
  • ½ szklanki śmietanki Łaciatej 30%
  • 3 ząbki czosnku
  • 1 łyżeczka soli
  • 1 łyżeczka pieprzu
  • 1 łyżeczka curry
  • 2 łyżki masła Łaciate
  • 200 g sera żółtego

Przygotowanie

Krok 1

Makaron gotujemy al dente w lekko osolonej wodzie i odcedzamy.



Krok 2

Pierś z kurczaka myjemy i kroimy w kostkę. Przyprawiamy solą, curry i pieprzem. Podsmażamy na rozgrzanym na patelni maśle.



Krok 3

Śmietankę Łaciatą łączymy z przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Mieszamy kurczaka z makaronem, kukurydzą i startym serem. Następnie polewamy gotowe danie sosem czosnkowym.



Wskazówki

Surowego, przyprawionego kurczaka najlepiej włożyć do lodówki na kilka godzin, aby “przeszedł” przyprawam

Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.