Makaron, żółty ser, pieczarki i papryka. Do tego podsmażona na złoto pierś z kurczaka i sos czosnkowy. Czy potrzeba więcej słów? Czujesz już ten rewelacyjny smak?
Danie: Obiad
Osób: 4
Czas: Do 30 min
Poziom trudności: Łatwe
Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten
Ze śmietanką
Makaron gotujemy al dente w lekko osolonej wodzie i odcedzamy.
Pierś z kurczaka myjemy i kroimy w kostkę. Przyprawiamy solą, curry i pieprzem. Podsmażamy na rozgrzanym na patelni maśle.
Śmietankę Łaciatą łączymy z przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Mieszamy kurczaka z makaronem, kukurydzą i startym serem. Następnie polewamy gotowe danie sosem czosnkowym.
Surowego, przyprawionego kurczaka najlepiej włożyć do lodówki na kilka godzin, aby “przeszedł” przyprawam
Dodaj komentarz