Znane wszystkim i lubiane danie grillowe. Aromatyczny sos barbecue i grillowany schab to bardzo dobre połączenie, które zawsze się udaje. Potrzeba trochę czasu na marynowanie - ale warto.
Danie: Obiad
Osób: 4
Czas: Powyżej 1h
Poziom trudności: Średnie
Alergeny: Gluten, Soja
Bez laktozy
Przygotowujemy sos BBQ. Na oleju szklimy pokrojoną w drobną kostkę cebulę. Dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek. Pomidory obieramy ze skórek, kroimy w drobną kostkę i dodajemy na patelnię. Razem dusimy ok. 5 minut.
Po tym czasie na patelnię dodajemy pozostałe składniki sosu. Wszystko razem gotujemy kolejne 10 minut, po czym blendujemy i studzimy.
Schab myjemy, osuszamy, po czym kroimy na plastry i nacieramy przygotowanym sosem. Odstawiamy na 2 godziny.
Schab grillujemy na rozgrzanym ruszcie, polewając sosem BBQ. Podajemy również z sosem BBQ.
Dodaj komentarz