Schab w sosie

Autor:

Aneta P

Danie: Obiad

Osób: 4

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Danie: Obiad

Osób: 4

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe


Ocena

-/5

Oceń przepis

Ocena

-/5

Oceń przepis

Schab

  • 5 plastrów schab
  • 300 ml bulion wołowy
  • 4 łyżki śmietany 18 % Łaciata
  • 3 łyżeczki mąka
  • 3 - 4 łyżki chrzan
  • sól
  • pieprz
  • papryka słodka mielona
  • majeranek
  • posiekany koperek
  • olej do smażenia

Przygotowanie

Krok 1

Plastry schabu delikatnie rozbić, posypać solą, pieprzem, papryką, majerankiem i odstawić na 30 minut.



Krok 2

Po tym czasie schab obsmażyć. Plastry schab wyjąć z patelni. Do pozostałego tłuszczu wlać bulion, dodać chrzan i całość wymieszać.



Krok 3

Śmietanę połączyć z mąką i dodać do bulionu. Całość dokładnie i szybko wymieszać.



Krok 4

Gdy sos zgęstnieje włożyć plastry schabu i dusić pod przykryciem 25 minut. Schab podawać posypany posiekanym koperkiem.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.