Schab wieprzowy z suszonymi morelami to niezwykłe danie. Często spotykane jest na imprezach okolicznościowych oraz jako niedzielny obiad ze znajomymi.
Danie: Obiad
Osób: 5
Czas: Powyżej 1h
Poziom trudności: Średnie
Alergeny: Białko mleka krowiego
Bez glutenu
Schab wieprzowy dokładnie myjemy i suszymy. W jego wnętrzu robimy otwór przy pomocy noża, wewnątrz którego układamy ciasno suszone morele.
Mięso posypujemy z wierzchu przyprawami i umieszczamy w brytfannie, na spód dodajemy masło.
Schab pieczemy przez 75 minut w temperaturze 195°C. Po tym czasie schab kroimy w plastry. Podajemy na ciepło. Dekorujemy liśćmi bazylii.
Dodaj komentarz
1 opublikowane komentarze
Niezapominajka
Opublikowany: 2018-01-20 23:28:00
Wygląda obłędnie, na pewno bardzo smaczny.
Odpowiedz