Pyszne i zdrowe danie obiadowe, które lubią zwłaszcza dzieci. Delikatny schab podany w towarzystwie kolorowych warzyw, a konkretnie z marchewką, fasolką i brokułem. Danie jest szybkie i łatwe w przygotowaniu.
Danie: Obiad
Osób: 4
Czas: Do 1h
Poziom trudności: Łatwe
Bez glutenu
Bez laktozy
Schab myjemy, osuszamy i kroimy w kostkę, przyprawiamy solą, pieprzem i podsmażamy lekko na oliwie.
Cebulę obieramy i drobno kroimy, a następnie dodajemy na patelnię i całość dusimy. Marchewkę obieramy i kroimy w plasterki. Brokuł dzielimy na różyczki. Fasolkę dzielimy na mniejsze części. Wszystko dodajemy na patelnię i całość razem podsmażamy.
Dodajemy posiekany koper, mieszamy i dusimy jeszcze przez ok. 20 minut, mieszając.
Dodaj komentarz