Schab z marchewką i fasolką

Pyszne i zdrowe danie obiadowe, które lubią zwłaszcza dzieci. Delikatny schab podany w towarzystwie kolorowych warzyw, a konkretnie z marchewką, fasolką i brokułem. Danie jest szybkie i łatwe w przygotowaniu.

Danie: Obiad

Osób: 4

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Łatwe

Bez glutenu

Bez laktozy

Danie: Obiad

Osób: 4

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Łatwe

Bez glutenu

Bez laktozy


Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Składniki:

  • 1/2 kg schabu
  • 2 marchewki
  • 200 g fasolki szparagowej
  • 1 brokuł
  • 1 cebula
  • 1 koper
  • 1 łyżeczka majeranku
  • 1 łyżeczka soli
  • 1/2 łyżeczki pieprzu
  • 4 łyżki oliwy

Przygotowanie

Krok 1

Schab myjemy, osuszamy i kroimy w kostkę, przyprawiamy solą, pieprzem i podsmażamy lekko na oliwie.



Krok 2

Cebulę obieramy i drobno kroimy, a następnie dodajemy na patelnię i całość dusimy. Marchewkę obieramy i kroimy w plasterki. Brokuł dzielimy na różyczki. Fasolkę dzielimy na mniejsze części. Wszystko dodajemy na patelnię i całość razem podsmażamy.



Krok 3

Dodajemy posiekany koper, mieszamy i dusimy jeszcze przez ok. 20 minut, mieszając.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.