Danie: Obiad
Osób: 2
Czas: Do 1h
Poziom trudności: Łatwe
Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten, Jajko kurze, Soja
Pieczarki i cukinię umyć, pokroić w kostkę.
Pomidory sparzyć wrzącą wodą, obrać ze skórki, pokroić.
Na rozgrzanym maśle podsmażyć pokrojonego w krążki pora. Dodać pieczarki z cukinią, wlać łyżkę wody i dusić przez kilka minut. Następnie wsypać pomidory, doprawić do smaku solą, pieprzem i sosem sojowym. Ostudzić, wymieszać z bułką tartą.
Kotlety umyć, osuszyć, zbić tłuczkiem przez folię spożywczą na cienkie płaty. Natrzeć zmiażdżonym czosnkiem, oprószyć solą i pieprzem.
Ułożyć zimny farsz, mięso złożyć na pół, brzegi zbić tłuczkiem. Po wierzchu oprószyć kolorowym pieprzem. Panierować w mące, roztrzepanym jajku i bułce tartej. Smażyć na rozgrzanym oleju z obu stron na złoty kolor.
Dodaj komentarz