Schabowe z kolorowym nadzieniem

Autor:

Śnieżynka

Danie: Obiad

Osób: 2

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten, Jajko kurze, Soja

Danie: Obiad

Osób: 2

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten, Jajko kurze, Soja


Ocena

3.00/5

Oceń przepis

Ocena

3.00/5

Oceń przepis

Składniki:

  • 2 kotlety schabowe
  • ½ małej żółtej cukinii
  • 2 średnie pomidory
  • 2 pieczarki
  • ½ małego pora
  • 1 ząbek czosnku
  • 1 łyżeczka masła Łaciate
  • 1 jajko
  • 2 łyżki mąki pszennej
  • Bułka tarta
  • Sól
  • Pieprz
  • Sos sojowy
  • Olej

Przygotowanie

Krok 1

Pieczarki i cukinię umyć, pokroić w kostkę.



Krok 2

Pomidory sparzyć wrzącą wodą, obrać ze skórki, pokroić.



Krok 3

Na rozgrzanym maśle podsmażyć pokrojonego w krążki pora. Dodać pieczarki z cukinią, wlać łyżkę wody i dusić przez kilka minut. Następnie wsypać pomidory, doprawić do smaku solą, pieprzem i sosem sojowym. Ostudzić, wymieszać z bułką tartą.



Krok 4

Kotlety umyć, osuszyć, zbić tłuczkiem przez folię spożywczą na cienkie płaty. Natrzeć zmiażdżonym czosnkiem, oprószyć solą i pieprzem.



Krok 5

Ułożyć zimny farsz, mięso złożyć na pół, brzegi zbić tłuczkiem. Po wierzchu oprószyć kolorowym pieprzem. Panierować w mące, roztrzepanym jajku i bułce tartej. Smażyć na rozgrzanym oleju z obu stron na złoty kolor.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.