Schabowy Bozeny

Autor:

mileneczka5

Danie: Obiad

Osób: 3

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Średnie

Danie: Obiad

Osób: 3

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Średnie


Ocena

-/5

Oceń przepis

Ocena

-/5

Oceń przepis

  • schab bez kości
  • 50 dag
  • pieprz
  • sól
  • goździki
  • cynamon
  • mielony czosnek
  • jajko 2 sztuki
  • bułka tarta do panierowania
  • mąka do panierowania
  • smalec
  • mleko Łaciate do moczenia mięsa

Przygotowanie

Krok 1

Schab pokroić w plastry. Rozbić tłuczkiem do mięsa z obu stron i doprawić z obu stron przyprawami. Moczyć w mleku. Jajka wbić do głębokiego talerza, wlać 4 łyżki zimnej, przegotowanej wody i lekko ubić widelcem. Schab panierować w kolejności: - obsypujemy mąką - maczamy w jajku - obsypujemy bułka tartą. Maczanie w jajku i osypywanie bułka tartą można powtórzyć, wtedy panierka będzie bardziej chrupiąca. Rozgrzać na patelni smalec i smażyć schabowe z obu stron na złoty kolor.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.