Schabowy w aromatycznym cieście

Autor:

Śnieżynka

Danie: Obiad

Osób: 1

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Gluten, Jajko kurze

Danie: Obiad

Osób: 1

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Gluten, Jajko kurze


Ocena

3.00/5

Oceń przepis

Ocena

3.00/5

Oceń przepis

Składniki:

  • 1 kotlet schabowy
  • ½ ząbka czosnku
  • Sól
  • Pieprz kolorowy

Ciasto:

  • 1 jajko
  • 1 łyżeczka majonezu
  • 2 łyżki mąki pszennej
  • ½ łyżeczki przyprawy curry
  • ½ łyżeczki mielonej papryki
  • ½ łyżeczki czubrycy zielonej
  • Oliwa

Przygotowanie

Krok 1

Mięso umyć, osuszyć, zbić tłuczkiem, oprószyć solą i kolorowym pieprzem, natrzeć zmiażdżonym czosnkiem.



Krok 2

Jajko roztrzepać widelcem, wymieszać z 1 łyżką mąki, majonezem, przyprawą curry, papryką i czubrycą.



Krok 3

Przygotowane mięso obtoczyć w mące i zanurzyć w cieście. Włożyć na rozgrzaną patelnię z oliwą i smażyć z obu stron na złoty kolor. Usmażone osączyć na papierowym ręczniku.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.