Selerowa sałatka z kurczakiem i ananasem

Autor:

KuchniaMniam

Danie: Podwieczorek, Kolacja, Sałatki

Osób: 4

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe

Danie: Podwieczorek, Kolacja, Sałatki

Osób: 4

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe


Ocena

-/5

Oceń przepis

Ocena

-/5

Oceń przepis

składniki

  • 800 g selera konserwowego (słoik 900 ml),
  • 1 filet z kurczaka,
  • 1 puszka ananasa w syropie,
  • 1 puszka kukurydzy konserwowej,
  • 200 g żółtego sera Mlekpol,
  • 1 ząbek czosnku,
  • sól,
  • pieprz czarny,
  • ok. 200 g majonezu,
  • ok. 200 g śmietany Łaciata

Przygotowanie

Krok 1

Fileta z kurczaka pokroić w kostkę, oprószyć solą i pieprzem. Usmażyć na niewielkiej ilości oleju. W trakcie smażenia mieszać, rozdzielając poszczególne cząstki kurczaka. Wystudzić. Selera, ananasa i kukurydzę odsączyć z zalewy i przełożyć do dużej miski. Ananasa pokroić na mniejsze cząstki. Ser żółty zetrzeć na tarce jarzynowej z dużymi oczkami. Na końcu przyprawić dodając majonez, śmietanę i przeciśnięty przez praskę czosnek. Wszystko dokładnie wymieszać. Smacznego :)



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.