Przygotowanie tradycyjnego sernika jest czasochłonne i wymaga sporo pracy. Jeśli najdzie nas nagła ochota na ten wypiek, świetną alternatywą okazują się serniczki z patelni, które można serwować z dowolnymi dodatkami - od cukru pudru przez miód po ulubione owoce lub dżem.
Danie: Śniadanie
Osób: 2
Czas: Do 15 min
Poziom trudności: Łatwe
Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten, Jajko kurze
Wegetariańskie
W miseczce rozgnieść widelcem twaróg. Dodać cukier waniliowy i dokładnie wymieszać.
Do masy dodać jajko, a następnie mąkę. Wymieszać.
Na talerz wysypać odrobinę mąki. Wilgotnymi dłońmi formować serniczki, które następnie obtoczyć w mące.
Na patelni rozgrzać olej. Zmniejszyć ogień i powoli położyć serniczki. Smażyć po około 5 minut z obu stron.
Zdjąć z patelni i serwować z ulubionymi dodatkami.
Dodaj komentarz