Sernik Łaciaty

Doskonały sernik, który wykonasz tylko z 4 składników!

Danie: Deser

Osób: 5

Czas: Powyżej 1h

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Jajko kurze

Danie: Deser

Osób: 5

Czas: Powyżej 1h

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Jajko kurze


Ocena

-/5

Oceń przepis

Ocena

-/5

Oceń przepis

Składniki:

  • 1 kg twarogu sernikowego Łaciaty 18%
  • 100 g cukru
  • 6 jajek
  • herbatniki

Przygotowanie

Krok 1

Żółtka utrzyj z cukrem na puszystą masę. Dodaj twaróg sernikowy. Całość dokładnie wymieszaj.



Krok 2

Następnie dodaj ubitą pianę z białek i delikatnie wymieszaj łyżką. Możesz dodać bakalie.



Krok 3

Masę wylej na blaszkę wysmarowaną tłuszczem, posypaną bułką tartą i wyłożoną herbatnikami (herbatniki możesz zastąpić kruchym ciastem).



Krok 4

Wstaw do nagrzanego piekarnika i piecz ok. 1 godziny w temperaturze 160-170°C. Smacznego!



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.