Sernik na zimno na biszkoptach

Danie: Podwieczorek

Osób: 1

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Łatwe

Danie: Podwieczorek

Osób: 1

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Łatwe


Ocena

-/5

Oceń przepis

Ocena

-/5

Oceń przepis

Sernik

  • Pół kilograma zmielonego twarogu
  • szklanka śmietany 30% Łaciata
  • 6 łyżek cukru pudru
  • 1 szklanka mleka Łaciata
  • 6 łyżeczek żelatyny
  • biszkopty
  • Posypka:
  • 1 łyżka masła Łaciate i cukru
  • 5 łyżek wiórków kokosowych

Przygotowanie

Krok 1

Mleko podgrzewamy tak żeby było dobrze ciepłe i wsypujemy do niego żelatynę, mieszamy. Zostawiamy aby napęczniała. Twaróg i cukier przekładamy do dużej miski i miksujemy przez chwilę. Szklankę śmietany ubijamy na sztywną. W blaszce wyłożonej papierem do pieczenia lub folią wykładamy biszkopty. Do twarogu dodajemy ubitą sztywną śmietanę i delikatnie mieszamy łyżką (nie miksujemy). Żelatynę ponownie podgrzewamy żeby się rozpuściła, płynną żelatynę dodajemy do ciasta, mieszamy tak długo aż składniki się połączą. Wylewamy na przygotowaną blaszkę z biszkoptami.



Krok 2

Posypka: na patelni rozpuszczamy masło z cukrem później dodajemy wiórki kokosowe. Smażymy aż wiórki zmienią kolor (uważać bo się przypalają). Przestudzoną posypką dekorujemy ciasto i wstawiamy do lodówki.



Wyślij przepis

Zobacz także

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.