Mleko podgrzewamy tak żeby było dobrze ciepłe i wsypujemy do niego żelatynę, mieszamy. Zostawiamy aby napęczniała. Twaróg i cukier przekładamy do dużej miski i miksujemy przez chwilę. Szklankę śmietany ubijamy na sztywną. W blaszce wyłożonej papierem do pieczenia lub folią wykładamy biszkopty. Do twarogu dodajemy ubitą sztywną śmietanę i delikatnie mieszamy łyżką (nie miksujemy). Żelatynę ponownie podgrzewamy żeby się rozpuściła, płynną żelatynę dodajemy do ciasta, mieszamy tak długo aż składniki się połączą. Wylewamy na przygotowaną blaszkę z biszkoptami.
Posypka: na patelni rozpuszczamy masło z cukrem później dodajemy wiórki kokosowe. Smażymy aż wiórki zmienią kolor (uważać bo się przypalają). Przestudzoną posypką dekorujemy ciasto i wstawiamy do lodówki.
Dodaj komentarz