Lodowy sorbet gruszkowy

Ciesz się smakiem domowych lodów! Gruszki możesz także zastąpić puszką brzoskwiń.

Jest to niezwykle prosty i szybki w wykonaniu deser dla całej rodziny.

Danie: Podwieczorek, Deser

Osób: 4

Czas: Powyżej 1h

Poziom trudności: Łatwe

Danie: Podwieczorek, Deser

Osób: 4

Czas: Powyżej 1h

Poziom trudności: Łatwe


Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Składniki:

  • 1 puszka gruszek w syropie
  • 3 łyżki soku z cytryny

Przygotowanie

Krok 1

Puszkę z gruszkami włóż na noc do zamrażalnika. Kolejnego dnia włóż puszkę do miski z gorącą wodą. Następnie otwórz ją. Syrop przelej do miski, a gruszki pokrój w drobną kostkę. Pokrojone gruszki wrzuć do miski z syropem.



Krok 2

Gruszki z syropem zmiksuj blenderem na gładką masę. Dodaj sok z cytryny i dokładnie wymieszaj.



Krok 3

Gotowy sorbet wstaw do zamrażalnika na min. 1/2 godziny przed podaniem. Serwuj go ze świeżymi gruszkami. Smacznego!



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.