Lodowy sorbet gruszkowy

Jeżeli chcesz cieszyć się smakiem domowych lodów zaraz po przygotowaniu, warto sprawdzić ten przepis. Gruszki można zastąpić puszką brzoskwiń. Prosty w wykonaniu deser dla całej rodziny.

Danie: Podwieczorek, Deser

Osób: 4

Czas: Powyżej 1h

Poziom trudności: Łatwe

Danie: Podwieczorek, Deser

Osób: 4

Czas: Powyżej 1h

Poziom trudności: Łatwe


Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Składniki

  • - puszka gruszek w syropie
  • - 3 łyżki soku z cytryny

Przygotowanie

Krok 1

Puszkę z gruszkami zamrażamy na noc. Kolejnego dnia wyjmujemy i wkładamy do gorącej wody. Następnie otwieramy puszkę. Syrop przelewamy do naczynia, natomiast gruszki drobno kroimy i dodajemy do syropu.



Krok 2

Tak przygotowane gruszki miksujemy na gładką masę. Dodajemy sok z cytryny i mieszamy.



Krok 3

Gotowy sorbet wstawiamy do zamrażalnika na pół godziny. Możemy podawać ze świeżymi gruszkami.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.